De grote calamiteitenoefening van afgelopen zaterdag (7 oktober) in het Cars Jeans stadion van ADO Den Haag ten spijt, een ongeluk zit toch nog het vaakst in een klein hoekje. Zo ontstaan de meeste branden in het eigen huis, en veelal in de keuken.

Om die reden kiest Brandweer Haaglanden tijdens de landelijke brandpreventieweken in oktober voor een tour langs verschillende markten met de Vlam-in-de-Pan Demonstratiewagen. Zaterdag had Midden-Delfland de primeur. Tijdens de Streekmarkt in Den Hoorn gaf burgemeester Rodenburg het startsein voor de ‘Vlam in de pan door regio Haaglanden-tour’. Doe de deksel op de pan! – zo luidt dit jaar dan ook de slogan van de brandpreventieweken in Haaglanden.

In regio Haaglanden ontstaan de meeste branden in de keuken. Vorig jaar waren er 602 binnenbranden, waarvan 162 keukenbranden. Ook in het eerste halfjaar van 2017 was vlam in de pan een van de meest voorkomende oorzaken van brand.

De Nederlandse Brandwondenstichting en Brandweer Nederland initiëren elk jaar de landelijke brandpreventieweken. Deze weken hebben als doel extra aandacht te besteden aan het voorkomen van brand. Elke regio in Nederland geeft er een eigen invulling aan.

Na een lange tour door de regio Haaglanden worden de brandpreventieweken op dinsdag 31 oktober besloten met de vlam-in-de-pan-demo op de markt aan de Leyweg in Den Haag (10-13 uur).

Wilt u weten hoe om te gaan met vlam in de pan, lees dan deze tips van de brandweer.

 

 

Print Friendly, PDF & Email