The British School in The Netherlands (BSN) breidt zijn campus in Leidschenveen uit met voortgezet onderwijs en creëert daarmee 550 extra leerplekken.

De ontwikkeling van een middelbare school op de bestaande campus van Junior School Leidschenveen (JSL) past in de ambitie van de BSN om een ​​leercontinuüm (in de leeftijd van 3-18 jaar) te creëren. Dat betekent dat basis- en voortgezet onderwijs binnen dezelfde campus worden gerealiseerd. Het ontwerp van de nieuwe campus zal hier ook op gericht zijn.

CEO en Principal Kieran Earley over de uitbreiding: “Onze plannen zijn niet bedoeld om op een acquisitieve manier te groeien, maar wij zien dit als een kans om onze organische groei voort te zetten en tegelijkertijd aan de vraag te voldoen.”

De uitbreiding van de campus in Leidschenveen richt zich op de groeiende vraag naar internationaal onderwijs, niet alleen in Den Haag, maar in heel Nederland. De uitbreiding voegt 7.202 vierkante meter toe aan de bestaande 9.567 vierkante meter aan huidige JSL-faciliteiten. In september 2018 verwelkomt de school haar eerste middelbare scholieren in de brugklas (leeftijd 11-12). Het is de bedoeling dat de middelbare school elk jaar groter wordt, omdat het elk nieuw schooljaar een brugklas toevoegt.

In het ontwerp van de nieuwe campus wordt daarmee uiteraard rekening gehouden, inclusief flexibele leerruimtes, dakterrassen, sportvelden, een grote sporthal en een innovatieve ‘Assembly Dome’ (futuristische ruimte voor alle studenten om te eten, leren en presenteren). Het dak van de koepel wordt bedekt met gras om buiten spelen mogelijk te maken. De nieuwe faciliteiten in Leidschenveen zullen bovendien duurzame elementen bevatten, zoals zonnepanelen en ventilatie met CO2-sensoren.

De oplevering van de eerste fase van de nieuwe campus is voorzien voor mei 2019.

Artist impression van de nieuwe Leidschenveen-campus van The British School in The Netherland. (Ontwerp: Kraaijvanger Architects)

 

 

Print Friendly, PDF & Email