Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan twee van de drie slachtoffers, de agenten van politiebureau Laak en verschillende horecaondernemers aan het Johanna Westerdijkplein. Afgelopen zaterdag vond daar een steekincident plaats.

Het bezoek aan de slachtoffers maakte diepe indruk op de burgemeester. “Ik ben zeer geraakt door deze ontmoetingen. Het gaat naar omstandigheden redelijk met hen, maar het zal nog een lange tijd duren voordat zij er zowel fysiek als mentaal weer een beetje bovenop zijn. Ik hoop echt dat ze er goed van herstellen. Het is niet te bevatten wat hen is overkomen. Loop je op een zonnige zaterdag nietsvermoedend door de stad, word je zomaar aangevallen door een man met een mes. Een gruweldaad die ik ten scherpste veroordeel.” Zodra de medische toestand van het derde slachtoffer het toelaat, zal de burgemeester ook daar een bezoek brengen.

Burgemeester Krikke bezocht ook de eigenaars en het personeel van diverse horecagelegenheden in het gebied. “Zij stonden oog in oog met de verdachte. Ik kan me voorstellen dat zo’n moment je voor altijd bijblijft. Het moet afschuwelijk zijn geweest. Ze vertelden mij ook dat het een enorme impact op hen heeft gehad.”

Op politiebureau Laak sprak de burgemeester de agenten die betrokken waren bij de aanhouding van de verdachte. “Voor de agenten was het ook een heftige gebeurtenis. Ze waren betrokken bij de aanhouding van de verdachte en hebben eerste zorg verleend aan de slachtoffers. Dat is hen heel begrijpelijk niet in de koude kleren gaan zitten. Ik wilde mijn respect voor hun handelen graag persoonlijk overbrengen.”

Over het lopende onderzoek zei de burgemeester: “We hebben zaterdag na overleg met politie en OM open en zorgvuldig gecommuniceerd wat op dat moment bekend was. Tegelijkertijd vraagt zo’n afschuwelijke daad om goed onderzoek naar de toedracht en de motieven van de verdachte. Dat onderzoek is nu volop gaande.”

Print Friendly, PDF & Email