Dankzij alerte getuigen en snel politie-handelen konden gisteravond drie woninginbrekers worden aangehouden, vrijwel direct nadat zij hadden toegeslagen.

Agenten kregen gisteravond omstreeks 20 uur de melding dat er een inbraak plaatsvond in een woning aan het Toon Dupuiserf in Den Haag. Een getuige zag een man door een raam van de woning naar buiten komen en alarmeerde direct de politie. Bij de woning bleek een ruit te zijn ingegooid. Direct werd er in de buurt gezocht naar de verdachte. De oplettende getuige bleek de agenten een duidelijk signalement te hebben doorgegeven. Nauwelijks een kwartier later zagen agenten een man in een bushokje aan de Houtwijklaan staan, die aan dat signalement voldeed. Het bleek te gaan om een 25-jarige man uit ’s-Gravenzande, die niet kon verklaren wat hij daar op dat uur deed en vervolgens is aangehouden op verdenking van de inbraak.

Ook bij een woning aan de Oude Leedeweg in Pijnacker was de politie snel ter plekke, na een inbraakmelding gisteravond om 18 uur. Een getuige had zicht op de woning en toen de agenten arriveerden, waren de twee verdachten nog binnen. Het huis werd omsingeld waarop de verdachten in de huiskamer werden aangehouden. Het gaat om twee mannen van 31 en 35 jaar oud, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Print Friendly, PDF & Email