De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra is bezig met een charme-offensief. Maakte de geboren Groninger gisteren in De Telegraaf nog uitgebreid excuses voor zijn opmerking dat ‘in Nederland politici in brand worden gestoken’, vandaag heeft hij zich door Nederlandse politici laten rondleiden op de Haagse Markt in de Schilderswijk.

Die rondleiding werd verzorgd door marktkoopman Robbie van der Veen, de nummer 16 op de kandidatenlijst van het CDA Den Haag voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Wethouder Karsten Klein (ook CDA) maakte dit op Twitter bekend. Daar komt ook de foto vandaan.

Hoekstra kwam deze week op Paleis Noordeinde zijn geloofsbrieven afleveren bij koning Willem-Alexander en heeft als kersverse inwoner van Den Haag blijkbaar besloten schoon schip te maken. Vorige maand raakte hij in opspraak naar aanleiding van een interview met Nieuwsuur. Daarin werd een oud fragment aangehaald van een conferentie waarin Hoekstra zei dat er in Nederland no-go-area’s bestaan waar auto’s en politici in brand worden gestoken. In het interview van gisteren met De Telegraaf nam Hoekstra die uitspraak terug. “Terugkijkend schrik ik ervan dat ik het heb gezegd. Het was een verkeerde stelling. Het was gewoon fout.”

Print Friendly, PDF & Email