De invoering van betaald parkeren, de herinrichting van het gebied inclusief ‘Amsterdammertjes’, de gevolgen van de Volvo Ocean Race in 2018: Scheveningen krijgt heel wat voor z’n kiezen, Scheveningen-Dorp in het bijzonder.

De gemeente Den Haag zoekt daarom nadrukkelijk het overleg met de van oudsher eigenzinnige bewoners van dit bijzondere stadsdeel; en nodigt de Scheveningse dorpelingen van harte uit hun ideeën uit te wisselen die de buurt prettiger, mooier, veiliger of socialer maken. Dat kan tijdens een speciale, door de gemeente georganiseerde chatsessie op woensdag 25 oktober van 20 tot 21 uur.

Tijdens de chatsessie reageren bewoners op elkaars ideeën over de wijk. Begin november 2017 zijn de uitkomsten van de chatsessie bekend. De gemeente verwerkt de ideeën uit de sessie in haar plannen voor Scheveningen-Dorp. De gemeente stelt een bedrag van 50.000 euro in het vooruitzicht voor een idee dat eenmaal uitgevoerd Scheveningen-Dorp ten goede komt.

Via deze link kunt u zich aanmelden voor de chatsessie. Na aanmelding krijgt u een e-mail met een link waarmee u kunt inloggen voor de sessie.

Dit standbeeld, voorstellende een Scheveningse vissersvrouw in klederdracht, is geplaatst aan de zogenaamde kop van de Keizerstraat, de Kalhuisplaats – en is vervaardigd door beeldhouwer en edelsmid Gerard Bakker. Het werd op 10 november 1982 onthuld door de toenmalige Koningin Beatrix. (foto: Paul van de Velde / Creative Commons)

 

 

Print Friendly, PDF & Email