Na zes succesvolle concerten in de Zwitserse bergen komt het Piz Amalia Music Festival op 24 november naar de Paleiskerk in Den Haag. Zwitsers en Nederlands jong klassiek talent staan dan samen op het podium.

Het festival dat dit jaar alweer voor de derde keer wordt gehouden, is een uitwisselingsproject tussen jonge talentvolle muzikanten van de School voor Jong Talent uit Den Haag en het Zwitserse gymnasium Rämibühl uit Zürich. Tijdens het festival spelen jonge Nederlandse en Zwitserse toptalenten  uit de klassieke muziek gezamenlijk concerten; een unieke gelegenheid voor de muzikanten om ervaring over de grens op te doen.

Het openingsconcert van de tournee vond 13 september 2017 plaats op de Nederlandse ambassade in Bern, waarna vier vervolg-concerten in de regio  Unterengadin werden gegeven. Daar waar de 2918 meter hoge berg Piz Amalia staat.

De Piz Amalia was tot 2004 naamloos. Als toonbeeld van de nauwe en vriendschappelijke band tussen Nederland en Zwitserland werd ter gelegenheid van de doop van de Nederlandse prinses Amalia de berg naar de kroonprinses vernoemd. Om die goede band nog eens extra te benadrukken treden nu ook de Nederlandse en Zwitserse musici samen op.

Ook Nederlandse liefhebbers van klassieke muziek kunnen meegenieten: op 24 november treden de Piz Amalia musici op in de Paleiskerk in Den Haag, aanvang 20.00 uur. Toegang is gratis.

Print Friendly, PDF & Email