Het Energiekwartier in Den Haag verandert de komende jaren in een groene, energieke wijk met een industriële look. Ook wijkpark De Verademing krijgt een nieuw uiterlijk. In deze transformatie is ruimte voor inspiratie en creativiteit van Hagenaars.

Om die reden houdt de gemeente een prijsvraag, waarbij zij vraagt om voorstellen in te sturen voor een dichtregel. De winnende dichtregel wordt geplaatst op een muur in De Verademing. Onderdeel van de veranderingen in het park is dat ‘boven’ meer verbonden wordt met ‘beneden’ door een aflopende grashelling te maken richting de tennisbanen en de paardenvereniging. De muur die daar nu staat verdwijnt door de nieuwe grashelling grotendeels uit het zicht, en het op zichtbaar blijvende stuk muur is ruimte voor die winnende dichtregel.

De prijsvraag wordt georganiseerd door de samenwerkende partijen in het Energiekwartier: gemeente Den Haag, aannemersbedrijf Heijmans en woningbouwcorporatie Staedion. Een jury van bewoners en organisaties uit de wijk kiest uit de geldige inzendingen de beste regel.

De winnaar krijgt een cultuurabonnement voor zes maanden voor twee personen op ‘We Are public’ ter waarde van € 180. Inspiratie? Stuur uw inzending uiterlijk 24 december 2017 naar dichtregeldeverademing@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email