Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Trainer Dick Advocaat lijkt bij FC Utrecht als opvolger van de weggestuurde Jean-Paul de Jong een gouden greep. De voormalige bondscoach leidde zijn nieuwe ploeg in de Galgenwaard ook langs zijn oude liefde ADO Den Haag (3-0). Daarmee behaalde FC Utrecht de vierde competitiezege op rij.

In de achtste minuut ging ADO-doelman Indy Groothuizen op absurde wijze in de fout. Eerst liet hij een simpele terugspeelbal van zijn voet springen waarna de bal tegen de paal rolde. Groothuizen verzuimde daarna voor opruiming te zorgen waardoor Cyriel Dessers de bal alsnog over de lijn kon werken (1-0). De dubbele blunder leidde tot grote hilariteit onder het thuispubliek.

ADO kreeg na een half uur een grote kans op de gelijkmaker. Lex Immers kon vrij inschieten, maar doelman David Jensen bracht redding. Kort na de rust keerde de Deense keeper ook een schot van Sheraldo Becker.

In de tweede helft bleef het niveau matig. Willem Janssen en Joris van Overeem zorgden niettemin voor een royale zege voor de subtopper uit Utrecht.

Na zijn aantreden verloor Advocaat alleen op 23 september zijn eerste wedstrijd op de Utrechtse bank, met 1-0 bij Feyenoord. Beide ploegen treffen elkaar in december opnieuw in De Kuip voor de KNVB-beker.