Dode bij schietpartij in Den Haag, verdachte aangehouden

Dode bij schietpartij in Den Haag, verdachte aangehouden

In de Jan van Riebeekstraat in Den Haag is gisteren een nog onbekende persoon doodgeschoten. Hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten. De politie arresteerde een man die zich verdacht ophield op de plaats delict. Hij rende weg toen agenten hem wilden aanspreken, maar na een korte achtervolging kon hij worden ingerekend. Zijn betrokkenheid bij de schietpartij wordt onderzocht.

De toedracht van het schietincident in het woonwijkje dat ligt ingeklemd tussen de Utrechtsebaan en de sporen van Den Haag CS is nog onduidelijk.

Volgens Omroep West is het slachtoffer de Iraanse activist Ahmad Mola Nissi, de leider van de Arab Struggle Movement, die in Iran zelf als een terroristische organisatie wordt beschouwd. De politie kan of wil de identiteit van het slachtoffer vooralsnog niet bevestigen. De beweging strijdt voor de onafhankelijkheid van Ahwaz, een regio in Iran en werd in 1999 opgericht door Nissi. De groep van Arabische nationalistische opstandelingen zou verantwoordelijk zijn voor bomaanslagen in Iran. Nissi woont al tien jaar in Den Haag, meldt Omroep West.

Print Friendly, PDF & Email

Share This