De rechtbank Rotterdam gaat zich beraden op de gevolgen van het plotselinge overlijden van Ad Westendorp. De Haagse advocaat stond een voormalige functionaris van automobiel-importeur Pon bij.

Rechtbankpresident Jurjen Bade heeft dat gisteren laten weten aan het einde van de vierde zittingsdag in wat de zaak-Dotterbloem wordt genoemd. Hierin staan elf verdachten – zes (voormalige) ambtenaren en vijf medewerkers van autobedrijven – terecht wegens mogelijke corruptie bij de aanschaf van dienstauto’s voor de politie en Defensie.

Ad Westendorp stierf donderdag op 60-jarige leeftijd onverwacht aan een hartaanval. Aan de zaak-Dotterbloem werkte de bekende Haagse advocaat inmiddels al twee jaar. Eind deze week zou de zaak van zijn cliënt worden behandeld, maar die zitting is nu geschrapt. In totaal zijn voor deze zaak 15 zittingsdata gereserveerd, de laatste op 16 januari.

Aanstaande vrijdag (15 december) wordt voor Ad Westendorp een herdenkingsdienst gehouden in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Later die dag is de uitvaart in besloten kring.

(bron: FD; foto: TV West)

Print Friendly, PDF & Email