De man die eergisteren met zijn bestelbusje een voetganger aanreed op de Meppelweg en daarna doorreed, blijkt onder invloed van alcohol te zijn geweest. Na zijn aanhouding blies hij op het politiebureau 290 ugl. Het wettelijk toegestane maximum is vastgesteld op 220 ugl.

De politie kon de ‘doorrijder’ al meteen dezelfde avond achterhalen en aanhouden, omdat hij bij het ongeluk op de Meppelweg in het Haagse stadsdeel Escamp, ter hoogte van de Maartensdijklaan, zijn nummerplaat was verloren. Het blijkt nu om een 39-jarige inwoner van Den Haag te gaan. Bij het ongeluk liet hij de voetganger, een 74-jarige Hagenaar, zwaargewond op straat achter. Ambulancepersoneel en een mobiel medisch team ontfermden zich over het slachtoffer, terwijl agenten op zoek gingen naar de bestuurder van het busje, die zij dus snel vonden.

De afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie heeft de zaak in behandeling en komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien van de aanrijding of het beschadigde busje, een witte Mercedes sprinter, het daarna hebben zien rijden in de wijk of hebben gezien dat het werd geparkeerd in de Weesperstraat. In dat geval kunt u bellen met 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Print Friendly, PDF & Email