Aan de Berensteinlaan in de wijk Escamp heeft wethouder Rabin Baldewsingh vandaag de eerste mobiele Sociale Supermarkt van Den Haag geopend. Het is een vernieuwend project in het kader van armoedebestrijding.

Bij de rijdende Super Sociaal kunnen mensen terecht, die (tijdelijk) aantoonbaar te weinig inkomsten hebben om voldoende dagelijkse boodschappen te doen in een gewone supermarkt. Met te weinig inkomsten wordt bedoeld: minder dan 10 euro per dag voor eten, drinken, kleren, schoenen en dergelijke. Of mensen in aanmerking komen voor de hiervoor benodigde Haagse winkelpas, wordt beoordeeld tijdens een intakegesprek aan de hand van een inkomenstoets.

Er is al een sociale supermarkt in Scheveningen, dit is dus de eerste mobiele, die gaat rijden in Den Haag Zuidwest en de komende tijd bij de Exoduskerk zal staan, en vanaf februari ook bij de Bokkefort. De Exoduskerk is een uitgiftepunt waar de Voedselbank zijn pakketten uitdeelt. In plaats van het ophalen van een pakket kunnen mensen hier nu hun boodschappen doen in de mobiele super. De wagen rijdt op donderdagen van 13 tot 17.00 uur. Vanaf 16 januari gaat de wagen ook dinsdagen van 8.45 tot 13 uur rijden.

Alle producten die in de wagen te verkrijgen zijn, zijn afkomstig van de Voedselbank. Men krijgt de producten dus gratis mee en dit zal in de toekomst ook zo blijven.

Print Friendly, PDF & Email