Noor de Vries Robbé-Corwin presenteert overmorgen (dinsdag 7 november) haar tweede boek ‘Haagse dames in de makelaardij’. Zij doet dat om 19 uur bij boekhandel Paagman aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag. Aansluitend is er een signeersessie.

Noor de Vries Robbé-Corwin (1939) is naamgeefster van het bekende makelaarskantoor De Vries-Robbé aan de Javastraat. In ‘Haagse dames in de makelaardij’ beschrijft de auteur 27 jaar van haar werkzame leven. Hoe zij van binnenhuisarchitectuur met een achtergrond in kunstgeschiedenis overstapt naar de makelaardij in Den Haag. De beginjaren van haar carrière vallen samen met een energieke tweede feministische golf in Nederland. Zij richt juist dan een eigen makelaarskantoor op waar alleen maar vrouwen werken.

Aan hand van vermakelijke voorvallen zowel op kantoor als in de praktijk, schetst De Vries Robbé-Corwin de ontwikkeling van de makelaardij en de huizenmarkt van 1973 tot 2000. Haar verhaal geeft inzicht in de wereld van de makelaardij en in de kansen die de feministische golf vrouwen bood.

Print Friendly, PDF & Email