De Kaviarist van Nederland is niet meer onder ons. De bekende delicatessen-handelaar Jacobus Toet – de man die een merk zou worden – is op 79-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteplaats Scheveningen.

“Hij is ongetwijfeld de onbetwiste koning van de kaviaar in Nederland. Wij gedenken de inspirerende wijze waarop hij velen heeft laten genieten van zijn superieure kwaliteit kaviaar en zalm,” aldus de Haagse ondernemer Winston van Eijkelenborg, directeur van de Wine & Spirits Groep, waarvan Jacobus Toet bv sinds 2006 een onderdeel is.

Jacobus Toet, voortkomend uit een lange traditie van Scheveningse vishandelaren, begon na zijn diensttijd in de vis en kwam een paar jaar later in aanraking met kaviaar. Hij startte met kleinschalige leveringen aan de horeca in Den Haag, en maakte zich alras de kaviaarhandel eigen. Hij schreef er een boek over, dat hij naar elk restaurant stuurde, hield lezingen en bezocht menig society-feest. Sindsdien is het merk gevestigd.

De crematieplechtigheid voor Jacobus Toet, ‘Kaviarist’ – aldus de overlijdensadvertentie – is dinsdag 2 januari om 13 uur in de aula van Haagse Duinen aan de Ockenburghstraat 29 in Den Haag.

Print Friendly, PDF & Email