Heldendom bestaat nog; een onvoorstelbare uitdaging aannemen, al snel een ernstige blessure oplopen, maar desondanks nooit opgeven en doorgaan tot de laatste snik. De Facebook-pagina van de bekende sportschool Fightclub070 stroomt inmiddels vol met loftuitingen voor Fred Dillewaard, de 49-jarige bokslegende uit Den Haag.

Achter deze foto van een geschonden gezicht en een lelijk gebroken arm gaat namelijk een bijzonder verhaal schuil van een sportman pur sang. Fred Dillewaard, kind uit de boksstad van weleer, bokste ruim zes jaar geleden zijn laatste wedstrijd. Maar afgelopen weekend besloot de Hagenaar toch nog een keer de ring in te stappen: voor zijn allereerste kickbokswedstrijd tijdens het gala Enfusion in Sportcampus Zuiderpark.

Een welhaast ongelooflijk besluit, maar mannen van stavast die eenmaal een uitdaging hebben aangenomen, krabbelen nooit terug; en die uitdaging luidde dat zijn tegenstander Anil Dubar niet tegen Dillewaard wilde boksen, maar alleen kickboksen. “Dan doen we dat toch,” zei Dillewaard en stapte vervolgens de ring in. Tijdens het gevecht brak hij al in de tweede ronde zijn linkerarm. Niettemin vocht de stoutmoedige pugilist ondanks zijn bijna 50 jaren het gevecht over de volle vijf ronden helemaal uit, om uiteindelijk op punten van Anil Dubar te verliezen.

Deze week wordt Fred Dillewaard aan zijn arm geopereerd. Intussen zint hij op een revanche, maar dan wel in de sport die hem liever is: boksen.

Fred Dillewaard na zijn titatenstrijd. (foto: Fightclub070 Facebook)

Print Friendly, PDF & Email