21 vrijwilligers bij opsluitacties in Gusto en WTC

mainImage
21 vrijwilligers bij opsluitacties in Gusto en WTC

Liefst 19 vrouwen en 2 mannen uit Den Haag en omgeving laten zich binnenkort twaalf uur lang vrijwillig opsluiten in de strijd tegen kinderprostitutie. Dat gebeurt steeds dagelijks van 14 tot en met 18 mei in hokjes van één bij twee meter, die komen te staan in WTC The Hague (Beatrixkwartier) en restaurant Gusto op het Plein. Regio-ambassadrice Nazima Ramdin van Lock me Up – Free a Girl zal de actie begeleiden.

Het initiatief bestaat sinds 2011 en is onderdeel van de Week tegen Kinderprostitutie, met als doel kinderen en jongeren uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. De beide hokjes in Den Haag staan symbool voor die in Indiase bordelen. De 21 deelnemers zamelen ieder 2500 euro in.

Zondag 13 mei vindt in Den Haag de aftrap plaats van de Week tegen Kinderprostitutie met een groot Moederdagterras op het Plein, georganiseerd door Free a Girl in samenwerking met lokale ondernemers. Burgemeester Pauline Krikke zal maandag 14 mei in WTC The Hague de eerste twee deelnemers Eveline Steenbergen (directeur WTC The Hague) en Carolien Brederije (Valegis Advocaten) om 8.00 uur opsluiten bij wijze van symbolisch startsein voor deze liefdadigheidsactie. Vrijdag 18 mei heeft de feestelijke bevrijding om 21.00 uur plaats in restaurant Gusto, waarbij gevolmachtigd minister van Curaçao Anthony Begina de laatste twee Haagse deelnemers Bianca Maasdamme (Progres Advies) en Karin Hopster (blogger van DenHaagDirect) zal bevrijden.

Regio-ambassadrice Nazima Ramdin nodigt een ieder uit om de deelnemers tijdens hun opsluitactie te komen bezoeken en/of aanmoedigen. Dan kan meteen ook een donatie worden gedaan. Dat kan overigens ook digitaal worden gedaan op de verschillende sites voor WTC- en Gusto-deelnemers.

De deelnemers bij restaurant Gusto op het Plein zijn van 9 tot 21 uur; maandag: Sapna Knijnenburg-Prabhu en Rob van Nes en Rolf van Nauta Lemke; dinsdag: Afsha Alam en Charine Chotoe-Mahawat Khan; woensdag: Susan Blokhuis en Malou de Kok; donderdag: Beau de Beauveser en Ghislaine Damen; vrijdag : Bianca Maasdamme en Karin Hopster.

De deelnemers in het WTC zijn van 8 tot 20.00 uur; maandag: Eveline Steenbergen en Carolien Brederije; dinsdag: Veronica da Veiga en Abidah Mendes; woensdag: Anouk Kamps en Marieke S. de Haas; donderdag: Margot Bisschops en Parmisa Ebrahimzadeh; vrijdag: Leontine Smith en Saskia Laurijsen.

(op de foto van vorig jaar komt Carolien Brederije van Valegis Advocaten haar steun betuigen aan de opgesloten Nazima Ramdin; dit jaar zijn de rollen omgedraaid)


| Foto: Digitaal Dagblad