Dagblad070 | Burgertribunaal geeft unieke inkijk in levende hel
mainImage

Burgertribunaal geeft unieke inkijk in levende hel

Afbeelding is niet meer beschikbaar
27 februari 2018, 14:30 uur
Geld & Recht

Een van de gruwelijkste oorlogen ter wereld komt naar de stad; met een tentoonstelling en een film. Milo Rau, een van ’s werelds meest gelauwerde theatermakers, brengt zijn productie ‘The Congo Tribunal’ naar Den Haag. Te zien vanaf 10 maart bij kunstcentrum Stroom Den Haag aan de Hogewal.

The Congo Tribunal onderzoekt de oorzaken en achtergronden van een burgeroorlog die al meer dan 20 jaar een gebied zo groot als West-Europa tot een levende hel maakt. Rau slaagde er in om slachtoffers, daders, getuigen en analisten van de Congolese oorlog bij elkaar te brengen voor een uniek burgertribunaal. The Congo Tribunal brengt deze spectaculaire rechtszaak tot leven en biedt een unieke inkijk in een van de grootste en meest bloedige economische oorlogen in de geschiedenis van de mens.

Kunstcentrum Stroom Den Haag introduceert het werk van Rau in de Hofstad met een uitgebreide installatie. “De onzichtbaarheid van het leed en de misdaden in Congo zijn voor ons de directe aanleiding om de tentoonstelling The Congo Tribunal juist nu en juist in Den Haag - als Internationale Stad van Vrede en Recht – voor het voetlicht te brengen,” aldus Stroom. Parallel aan de installatie bij Stroom wordt de gelijknamige film vertoond tijdens het Movies that Matter Festival in Den Haag.

Voor gedetailleerde informatie over tijden en locaties kunt u hier terecht. Onderstaand de trailer van de film The Congo Tribunal.


Foto: Digitaal Dagblad