Vlogger Regilio Sabajo bij Haagse Kinderredactie

28 February 2018, 18:00 uur
Geld & Recht
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Haagse Kinderredactie is van start gegaan en heeft meteen de eerste plannen gemaakt, samen met Aline Brendel (coördinator Kinder- en Jongerenrechtswinkel), Iwan Bean (Programmadirecteur Jeugd Gemeente Den Haag) en vlogger Regilio Sabajo, van wie de kinderen meteen handige tips & tricks leerden.

Doel van de Kinderredactie is het brengen van nieuws door en voor jongeren in aansprekende vlogs die overal over kunnen gaan. Vaak is er een link naar kinderrechten zoals neergelegd in het IVRK, het Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind.

De redactieleden, allen rond de 13 jaar, kunnen in de vlogs vragen stellen en hun mening uiten over wat er aan kinderrechten wordt gedaan in Den Haag. Zo kunnen ze zelf een bijdrage leveren aan het verbeteren van hun stad.

De Haagse Kinderredactie wordt mogelijk gemaakt door de Kinder- en Jongerenrechtswinkel in samenwerking met de gemeente Den Haag. De Kinder- en Jongerenrechtswinkel Den Haag is een onafhankelijke stichting en informeert over kinderrechten en geeft gratis en anoniem juridisch advies aan kinderen en jongeren van 0-25 jaar.