Hagenaars en Hagenezen spelen graag met vuur, en de jaarwisseling wordt hier door gemeente, politie en hulpdiensten dan ook elk jaar weer onder hoogspanning tegemoet gezien. Om oud en nieuw sfeervol, feestelijk en veilig te laten verlopen hierbij vier tips van de gemeente.

Tip 1: Kom naar de vuurwerkshow!

Net als afgelopen jaar is er weer een centrale vuurwerkshow op de Hofvijver en een vuurwerkshow in Scheveningen. Het Nationale Aftelmoment van de NOS zal dit jaar op de Hofvijver plaatsvinden. Heel Nederland kijkt dus mee met het Haagse spektakel. De locatie zal echter niet met het openbaar vervoer bereikbaar zijn, trams en bussen gaan morgen (zondag) om 20.30 uur de remises en garages in. Op het Noorderstrand (Scheveningen) en het Zuiderstrand (Duindorp) worden ook weer de traditionele grote vreugdevuren ontstoken. In andere delen van de stad zijn er verschillende kleinschalige activiteiten en feesten om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar feestelijk te verwelkomen.

Tip 2: Weet waar vuurwerk mag worden afgestoken!

In Den Haag zijn door het college van burgemeester en wethouders 23 verplicht vuurwerkvrije zones aangewezen. Het gaat hierbij om gebieden rondom ziekenhuizen en dierencentra. U vindt deze zones hier. Vuurwerk afsteken mag van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur ‘s nachts.

Tip 3: Zet uw auto veilig in de garage!

Tijdens de jaarwisseling kan de auto veilig in een aantal parkeergarages in de stad worden geparkeerd, gratis of tegen een voordelig tarief. Na het parkeren krijgt u twee gratis HTM vervoerskaartjes mee bij de garage. Overzicht van de deelnemende garages vindt u hier.

Tip 4: Ruim netjes op na de jaarwisseling!

Rond de jaarwisseling gaan verschillende ondergrondse afvalcontainers op slot. Maar niet allemaal gaan ze op slot. De containers gaan uiterlijk 2 januari weer geopend. Het openen en sluiten wordt gedaan door bewoners die een ondergrondse container hebben geadopteerd, alsook door Haagse Milieu Services (HMS). Bewoners wordt verzocht zelf mee te helpen de rommel na de jaarwisseling op te ruimen. Pas op met vuurwerk dat niet is afgegaan! Maak voor de zekerheid het vuurwerkafval nat voordat u de zak in de container doet.

Print Friendly, PDF & Email