Grindr-bezoekers: aangifte tegen Orlando’s Haagse date

Grindr-bezoekers: aangifte tegen Orlando’s Haagse date

Diverse bezoekers van homodatingplatform Grindr beschuldigen de 27-jarige Hagenaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Orlando Boldewijn (17) uit Rotterdam, van stalking en bedreiging. Tegen het AD vertellen betrokkenen dat zij samen met anderen aangifte willen doen tegen Orlando’s Haagse date. “Hij oogt goedlachs, maar die man heeft duidelijk twee gezichten. Als hij op Grindr werd afgewezen, leek het wel of hij kortsluiting kreeg. Dan begon het dreigen en stalken,” zegt de 22-jarige Rotterdamse initiatiefnemer. “We hopen dat de politie onze aangifte in behandeling neemt en de man confronteert met ons verhaal. Hij moet gaan praten.”

Een 20-jarige man vertelt dat de verdachte “heel agressief kon zijn op Grindr”. “Hij is nu eenmaal niet het type op wie de meeste jongens op Grindr vallen. Ik moest hem ook niet, maar als je hem blokte kwam hij onder een andere identiteit terug en bleef hij achter je aanjagen.” De verdachte heeft zelf niet op de beschuldigingen gereageerd.

De 27-jarige Hagenaar zou volgens Omroep West en AD tegenover de politie hebben verklaard Orlando aan diens lot te hebben overgelaten en geen alarm te hebben geslagen toen hij Orlando na hun date in het water zag van de Blauwe Loper in Den Haag-Ypenburg. De Haagse verdachte heeft erkend de avond van Orlando’s verdwijning op zijn vissersbootje een date met hem te hebben gehad. Uit camerabeelden zou zijn gebleken dat Orlando die nacht door de wijk aan de plas heeft gelopen. Volgens de verklaring van de Haagse verdachte zou Orlando later terug naar de plas zijn gekomen en werd de verdachte wakker van Orlando’s geroep. De Hagenaar zou Orlando in het water hebben gezien, maar hem niet hebben geholpen noch het alarmnummer hebben gebeld. In plaats daarvan zou hij weer zijn gaan slapen.

De politie heeft deze berichten bevestigd noch ontkend, en is nog steeds bezig uit te vogelen wat er nu precies is gebeurd. Ook de doodsoorzaak van Orlando is nog nimmer prijsgegeven, dus evenmin is bekend of het hier om een misdrijf is gegaan, of om een ongeluk – of wellicht om een combinatie van beide: het achterlaten van iemand in hulpeloze toestand is strafbaar.

(foto: ANP)

Print Friendly, PDF & Email

Share This