Richard de Mos (Groep de Mos) en Arjen Kapteijns (GroenLinks) rijden vandaag in een euforische stemming door Den Haag; De Mos in een ronkende dieselbus uit de jaren zeventig, Kapteijns op de fiets. Met het oog op de coalitie-onderhandelingen na de verkiezingen van 21 maart doen ze er verstandig naar een gezamenlijk transportmiddel uit te kijken.

Beide partijen komen nu in de derde en laatste peiling, waarvan de resultaten vandaag op het stadhuis werden gepresenteerd, uit op 6 zetels. In percentages staat Groep de Mos (13,3%) evenwel net iets hoger dan GroenLinks (11,9%). “We zijn de enige partij die structureel groeit, van 11,0% naar 12,1% en nu naar 13,3%. Met 6 zetels staan wij nog maar 1 zetel achter op D66. Bovendien zijn we de VVD vandaag met een zetel voorbijgestreefd,” aldus Richard de Mos verheugd.

“Je ziet dat het verschil met de gevestigde partijen steeds kleiner wordt en wij op 21 maart de grootste partij van Den Haag en Scheveningen kunnen worden,” aldus De Mos, die rekent op uiteindelijk een historisch resultaat van 10 zetels op 21 maart. “Lokale partijen worden vaker lager gepeild. Mensen waarderen ons keiharde werken en zien dat wij een serieuze partij zijn die haar bestuursverantwoordelijkheid wél wil nemen. Kiezers zien dit en gooien hun stem daarom niet weg door op bijvoorbeeld PVV, Haagse Stadspartij of 50PLUS te stemmen.”

GroenLinks zegt bij monde van Arjen Kapteijns een reële kans te hebben zelf de grootste partij van Den Haag te worden. “We staan nu voor de derde keer op een rij torenhoog. Er is geen twijfel meer over mogelijk dat Den Haag een nieuwe koers wil varen. Dit is de kans om dingen echt te veranderen. De kiezer staat nu voor de keuze: wordt het links of rechts? We kunnen nu kiezen voor een duurzame en leefbare stad waar we de verschillen tussen mensen kleiner maken. Het is daarom echt heel erg belangrijk dat iedereen zijn of haar stem laat horen op 21 maart.”

GroenLinks zegt grote ambities te hebben op het gebied van duurzaamheid en klimaat. Ook het aanpakken van de ongelijkheid is een belangrijk speerpunt voor GroenLinks. Kapteijns: “Er is nu actie nodig en het lef om echt keuzes te maken. GroenLinks neemt die verantwoordelijkheid.”

Arjen Kapteijns (GroenLinks).

 

 

Print Friendly, PDF & Email