Groep de Mos en de Islam Democraten zijn woedend op collega-partijen in de Haagse gemeenteraad die geen steun geven aan een volwaardig debat over de uitbreiding van betaald parkeren in de omgeving van de Haagse Markt. Omdat er eind oktober al een debat heeft plaatsgevonden over het besluit van D66-wethouder De Bruijn om het betaald parkeren uit te breiden, wil de meerderheid van de raad er vanavond niet meer over spreken.

“Dit is natuurlijk pure kletskoek, waarbij coalitie- en pro-betaald-parkeren-partijen elkaar angstvallig vasthouden,” aldus Rachid Guernaoui (Groep de Mos) en Adeel Mahmood (Islam Democraten), die stellen dat er sinds het debat van eind oktober veel nieuwe feiten zijn.

Mahmood en Guernaoui: “We hebben duizenden handtekeningen opgehaald, er is een petitie met bijna 3.000 handtekeningen tégen (uitbreiden van) betaald parkeren, we hebben gedemonstreerd, de Schilderswijk en Transvaal hangen vol met spandoeken, posters en folders én er ligt een klip en klaar onderzoek dat 80%(!) van de buurt tegen de uitbreiding van betaald parkeren is. Daar moet serieus over gedebatteerd kunnen worden.”

Middelvinger naar insprekers
Maar in plaats van met een volwaardig debat recht te doen aan de gevoelens die spelen in de wijk en aan de nieuwe feiten, is het debat helemaal achteraan de agenda geplaatst.
“De vele insprekers moeten tot tegen middernacht wachten, tot het opgelegde minidebatje eindelijk begint. Dit is geen Haagse kracht, maar een middelvinger naar al die bezorgde bewoners en ondernemers die zo niet serieus worden genomen,” aldus Gueranoui en Mahmood.

Print Friendly, PDF & Email