Raadslid Richard de Mos van Groep de Mos is verbijsterd: “Oversteken zou nooit zo gevaarlijk mogen zijn!” De oversteekplaats over de Benoordenhoutseweg ter hoogte van de Laan van Clingendael is echter onnodig gevaarlijk. Tussen de twee rijrichtingen ligt een (te) smalle strook waarop voetgangers moeten wachten tot ze het tweede deel van de oversteek kunnen maken, maar deze is veel te smal en het verkeer raast vaak met meer dan de toegestane 50 kilometer per uur voorbij. Tijdens het gesprek met de bewoners wordt één van de hondjes en de Groep de Mos aanwezige bijna van de sokken gereden.

De Mos: “De bewoners hebben regelmatig contact gezocht met de gemeente, maar tot nu toe nog steeds nul op het rekest. Het moet toch mogelijk zijn om de verkeerslichten zo in te stellen dat de weg in één keer wordt overgestoken. Meerdere ongevallen zijn de afgelopen jaren maar net goed afgelopen. Het is wachten tot het een keer echt fout gaat”.
De bewoners hebben zelf een simpele oplossing voorgesteld; liever iets langer wachten aan de zijkant van de weg, dan halverwege met gevaar voor eigen leven. Bewoonster Yvon van Helden: “Een bezoek aan het Haagse Bos is door deze gevaarlijk oversteek nu een risicovolle onderneming. Stel die stoplichten beter af”.

Foto: Alexander Mullenders

Print Friendly, PDF & Email