Dit jaar zendt de NOS het Nationaal Aftelmoment uit vanaf de Hofvijver in het centrum van Den Haag. Het oudejaarsfeest is gratis en er is een vuurwerk-, licht- en videoshow op een hitmix van 2017. Er wordt een grote drukte verwacht, dit heeft invloed op de bereikbaarheid van de binnenstad.

Op oudejaarsavond rijden de meeste OV-bedrijven tot ongeveer 20 uur. Na middernacht gaan alleen de nachttreinen en enkele nachtbussen weer rijden. Op maandag 1 januari 2018 rijden de meeste vervoerders volgens de zondagdienstregeling. Kijk voor actuele informatie op www.htm.nl

De afsluitingen en omleidingen in verband met de festiviteiten rond de Hofvijver zijn op oudejaarsdag als volgt:

  • Lange Vijverberg-Kneuterdijk wordt op oudejaarsavond afgesloten van 21.00 tot 2.00 uur. Doorgaand verkeer stad in of uit kan gebruikmaken van het Lange Voorhout. Het verkeer wordt omgeleid met borden.
  • Tijdens het vuurwerk zullen naar verwachting voorbijgangers blijven staan langs de kant van de Korte Vijverberg om naar het vuurwerk te kijken. Daarom wordt de Korte Vijverberg tijdelijk afgesloten.
  • Verkeer uit de Pleingarage wordt omgeleid via Sociëteit de Witte en weggeleid via de Casuariestraat vanaf 23.45 uur. Deze omleiding wordt na de vuurwerkshow weer opgeheven. Er zijn verkeersregelaars aanwezig.

Vanwege oud en nieuw is een aantal parkeergarages vanaf 20.00 uur gesloten. U kunt niet parkeren op de parkeervakken rond het evenemententerrein op 31 december 2017 van 19.00 uur tot 1 januari 2018 2.00 uur. Er wordt gehandhaafd.

Ook met oud- en nieuw geldt in Den Haag betaald parkeren.

  • U kunt de parkeergarages van Corona en Novotel City Center niet uitrijden op 31 december tussen 21.00 en 2.00 uur.
  • U kunt uw auto wel parkeren in de parkeergarages Museumkwartier, CS-New Babylon, Muzenplein en de Grote Marktstraat. Deze zijn op 31 december open.

Kijk voor meer informatie over parkeren op de pagina denhaag.nl/jaarwisseling

De taxistandplaats aan de Hofweg wordt op 31 december tussen 21.00 en 2.00 uur opgeheven. Deze wordt tijdelijk verplaatst naar het Plein.

Print Friendly, PDF & Email