Maar liefst 2,2 miljoen mensen hebben Samantha Steenwijk de sterren van de hemel zien en horen zingen bij The Voice of Holland, het populaire tv-programma van RTL4. En de grote vraag is nu: blijft de Haagse blondine bij haar favoriete genre, het Nederlandstalige levenslied waarmee zij iedereen afgelopen vrijdag zo blij verraste, of stapt zij over op onvervalste rock, waarvan haar ook al Haagse coach Anouk alles weet?

Dat wordt de komende dagen ongetwijfeld het grote geheim van Den Haag. Want Anouk noch Samantha wil op dit moment prijsgeven met welk nummer zij de volgende aflevering ingaan. Voorlopig neemt in elk geval niemand Samantha dat spetterende optreden af. Nauwelijks had zij de eerste tonen van het nummer ‘Ik leef mijn eigen leven’ van André Hazes ingezet, of Anouk hoorde dat het goed was, draaide haar stoel en drukte Samantha met een ferme druk op die grote knop haar team binnen.

Daarmee wordt Samantha Steenwijk zonder twijfel een nieuwe ster aan het firmament. Den Haag mag dan van oudsher pop- en beatstad bij uitstek zijn, ook op het gebied van levensliederen en smartlappen heeft de stad inmiddels een status hoog te houden, getuige de volle zalen die Hagenaars als Tino Martin en John West momenteel trekken.

Samantha (31) begon op haar zeventiende met zingen, een hobby die zij lange tijd combineerde met haar werk voor een vishandel in Rijswijk. Inmiddels lijkt de immer goedlachse Haagse een serieuze zangcarrière in het verschiet te hebben liggen; daarbij altijd weer gesteund door haar steun en toeverlaat, vriendin Daisy met wie zij enkele jaren geleden is getrouwd. Daarbij was collega-zangeres Imca Marina de trouwambtenaar, bekend om haar slogan: “Het is geen feest als Imca niet is geweest.”

En wat vindt u dat Samantha Steenwijk de volgende aflevering moet gaan doen? Overstappen op de rock van Anouk? Of toch maar bij het levenslied blijven? Laat gerust uw mening achter via onze Facebook-pagina.

Print Friendly, PDF & Email