In het atrium van het stadhuis is tot en met 17 november een tentoonstelling over het toekomstige Koningin Julianaplein. Met behulp van een speciale virtual-realitybril kunnen bezoekers nu al ervaren hoe het plein voor het Centraal Station van Den Haag er uit komt te zien.

Op dit moment is op het Koningin Julianaplein de ondergrondse fietsenstalling in aanbouw, die de op een na grootste van Nederland wordt. Als die klaar is, komt daarboven een gebouw met ongeveer 350 appartementen, waaronder starters- en huurwoningen.

De ontwikkeling van het KJ-plein, onderdeel van het gehele stationsgebied, kent een lange voorgeschiedenis. De gemeenteraad stelde ruim vijftien jaar geleden samen met de NS, het Rijk en marktpartijen het masterplan Den Haag Nieuw Centraal vast. Het stationsgebied heeft sindsdien stap voor stap een moderne uitstraling gekregen. Het plein voor het station is het laatste deel van deze herontwikkeling.

Voor mensen die niet naar het stadhuis willen of kunnen, is er ook een andere manier om het nieuwe Koningin Julianaplein te beleven: thuis. Maar dan heeft u wel een eigen VR-bril of VR-cardboardbox nodig. Is dat het geval, ga dan naar www.zwartlichtvr.com/pano/denhaag en klik daarna op het masker-symbool onderaan de pagina. Plaats dan de smartphone in VR-bril of cardboardbox en stap de nieuwe wereld in.

Print Friendly, PDF & Email