De gemeente Den Haag en de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) hebben gisteren op de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout een samenwerkingsovereenkomst getekend. Doel is om de handelsbetrekkingen van het Haagse midden- en kleinbedrijf met Duitsland te verbeteren.

De overeenkomst werd ondertekend door wethouder Karsten Klein van stedelijke economie en door DNHK-voorzitter Werner Schaurte-Küppers, in aanwezigheid van de Duitse ambassadeur in Nederland, Dirk Brengelmann.

De samenwerking biedt het Haagse midden- en kleinbedrijf kansen, aldus wethouder Klein. “Duitsland biedt onze ondernemers veel mogelijkheden. Het is een groot en economisch sterk land dat relatief dichtbij ligt. Je moet het echter wel met een gedegen voorbereiding, de juiste kennis en het goede netwerk doen. Deze samenwerkingsovereenkomst is erop gericht Haagse ondernemers hierbij te helpen.”

De overeenkomst voorziet in een aantal concrete acties. Vanaf januari 2018 kunnen Haagse mkb’ers zich kandidaat stellen voor het project. Er worden er uiteindelijk tien geselecteerd.

Print Friendly, PDF & Email