De gemeente Den Haag is trots op het feit dat liefst vier Haagse winkelgebieden in de top tien bij de verkiezing van het ‘Schoonste winkelgebied van Nederland’ zijn gekozen.

De Stichting Nederland Schoon maakte gisteren (maandag 9 oktober) de tien finalisten bekend. Daartoe behoren de Haagse winkelgebieden Fahrenheitstraat-Thomsonlaan, Van Hoytemastraat, Vlierboomstraat en Winkelhof Waldeck. De aanwezigheid van vier Haagse winkelgebieden is uitzonderlijk, aldus Nederland Schoon, want bij deze verkiezing eindigden tot nu toe nog nooit eerder meer dan twee winkelgebieden in de top tien.

Wethouder Karsten Klein van Stedelijke Economie, Zorg en Havens is blij met de nominaties. “Prachtig dat liefst vier winkelgebieden in Den Haag behoren tot de top tien van Nederland. Dat is een enorm compliment aan de winkeliers in die gebieden. Zij voelen haarfijn aan dat consumenten niet alleen een breed assortiment aan producten willen, maar ook inkopen willen doen in een schone en aantrekkelijke omgeving.”

De vier winkelgebieden uit de gemeente Den Haag danken hun nominatie voornamelijk aan het feit dat bezoekers het prettige winkelgebieden vinden om te verblijven, aldus Schoon Nederland. Bezoekers zijn erg te spreken over het decoratief groen, de veiligheid, de schoonmaakfrequentie en de stijl en architectuur. In totaal werd de vragenlijst over de 39 in de verkiezing betrokken Haagse winkelgebieden door 1678 mensen ingevuld.

De Stichting Schoon Nederland, die overigens in Den Haag is gevestigd, heeft in de afgelopen tijd 612 winkelgebieden in 88 gemeenten onderzocht. Op maandag 20 november maakt Schoon Nederland bekend welke winkelstraat zich een jaar lang ‘Schoonste winkelgebied van Nederland’ mag noemen. Maar eigenlijk, met vier gebieden in de top tien, mag Den Haag zich uiteraard alvast de schoonste winkelstad van Nederland noemen.

Winkelgebied Fahrenheitstraat-Thomsonlaan. (foto: Nederland Schoon)

 

 

Print Friendly, PDF & Email