Het Haags Historisch Museum zal 2017 naar verwachting afsluiten met ruim 47.000 bezoekers, ruim 4000 meer dan vorig jaar. Vooral de tentoonstellingen Arm en Rijk / Rijk en Arm, over ongelijkheid in de stad, en de tentoonstelling Afrikaanse bedienden aan het Haagse Hof trokken veel publiek. En nog steeds, want de tentoonstelling die voor het eerst het levensverhaal vertelt van de in slavernij geboren bedienden Willem Frederik Cupido en Guan Anthony Sideron is nog tot en met 28 januari 2018 te zien in het museum aan de Korte Vijverberg.

Museum de Gevangenpoort, aan de andere kant van de Hofvijver, ontving begin december al zijn 60.000ste bezoeker. Naar verwachting sluit het museum dit jaar af met ruim 63.000, een aantal dat in de top drie komt van de best bezochte jaren sinds het gebouw in 1853 als museum werd geopend. Bezoekers waarderen de verhalen over de geschiedenis van het Nederlandse strafrecht, iets waar het museum in de toekomst nog meer nadruk op zal leggen.

Vanaf 17 februari 2018 is in het Haags Historisch Museum de tentoonstelling De wereld achter een poppenhuis. Willem Tholen, Lita de Ranitz en vrienden te zien. Daarin staat het pronkpoppenhuis van Lita de Ranitz uit 1910 centraal.

(Het Haags Historisch Museum aan de Korte Vijverberg; foto: Studio Jacobson)

Print Friendly, PDF & Email