Met de arrestatie deze week van een 64-jarige vrouw uit Zoetermeer op de Van Alkemadelaan in Den Haag heeft het speciale EVA-team van de Haagse politie een nieuwe mijlpaal bereikt: 100 jaar celstraf in 2017.

Het EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) houdt zich voor de politie Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Alleen al dit jaar werd dus 100 jaar celstraf letterlijk binnen gehaald.

De trotse coördinator van het EVA-team: “De maatschappij wil immers ook dat veroordeelden hun opgelegde straf uitzitten. Ons team spoort veroordeelden op die nog een straf van minimaal 90 dagen moeten uitzitten en deze lijken te ontlopen. Géén kleine vissen dus!”

De aangehouden vrouw uit Zoetermeer werd sinds eind september gezocht. Voor uitbuiting en mensenhandel had de rechtbank Den Haag haar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden en het betalen van een schadevergoeding aan haar slachtoffer van ruim 66.000 euro.

Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op aandacht van het EVA-team. Vanuit de politie-eenheid Den Haag worden agenten voor een jaar gedetacheerd bij het team vanuit de opsporing en surveillancedienst.

Print Friendly, PDF & Email