De nominaties zijn bekend voor de verkiezing van Haagse Helden 2017. Daarmee worden de vrijwilligers van Den Haag – de vaak onzichtbare helden van onze samenleving – op een speciale manier uitgelicht en in het zonnetje gezet. Vaak op de achtergrond zetten zij zich belangeloos in voor anderen. De gemeente, PEP Den Haag en ibis hotel Den Haag City Centre organiseren de verkiezing inmiddels voor de derde keer.

Tot 30 september konden organisaties hun beste, meest onmisbare vrijwilliger nomineren in een van de volgende categorieën: Sport, Cultuur, Zorg & Welzijn, Onderwijs & Jeugd en Buurt & Omgeving. Vandaag stelt Dagblad070 de genomineerden per categorie aan u voor en via bijgevoegde link kunt u uiteraard ook uw stem uitbrengen. Op het Haagse Helden Award Gala (7 december in ibis hotel Den Haag City Centre) worden de winnaars bekend gemaakt en in de schijnwerpers gezet.

Dit zijn de nominaties in de categorie Sport.

Arjan Offerhaus offert veel van haar vrije tijd vrijwillig op voor hockeyclub HDM. Zij zet zich al jaren in voor sportiviteit én respect. Dit jaar is zij een campagne gestart om homoacceptatie te bevorderen en het gebruik van woorden als homo en mietje als scheldwoord terug te dringen. En met succes. In tal van teams is homoseksualiteit bespreekbaar gemaakt en ondertussen wappert de regenboogvlag bij de ingang van het sportpark.

Corrie Grevenstette is de drijvende kracht achter de eenzaamheidsbestrijdingsclub en staat altijd voor iedereen klaar. Als het aan haar ligt, hoeft dus niemand zich alleen te voelen. Bij aerobic en zumba is ze al meer dan achttien jaar druk in de weer. En als de aerobicjuf een keer ziek is, dan valt Corrie gewoon in! Wanneer de rust weer is weergekeerd, behartigt ze de belangen van de vrouw in Den Haag als penningmeester van de Sociaal Cultureel Vrouwen Vereniging AASRA.

Rob Zomer is anders dan zijn achternaam doet vermoeden het héle jaar door in touw voor de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade. Als voorzitter van de vereniging is hij namelijk 365 dagen per jaar de contactpersoon voor de gemeente, diensten en instellingen. Na een lange tijd zonder voorzitter, bleek Rob letterlijk en figuurlijk een redder in nood van de 101 jaar oude Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade.

Hier kunt u stemmen en ziet u de foto’s van alle kandidaten.

Print Friendly, PDF & Email