De nominaties zijn bekend voor de verkiezing van Haagse Helden 2017. Daarmee worden de vrijwilligers van Den Haag – de vaak onzichtbare helden van onze samenleving – op een speciale manier uitgelicht en in het zonnetje gezet. Vaak op de achtergrond zetten zij zich belangeloos in voor anderen. De gemeente, PEP Den Haag en ibis hotel Den Haag City Centre organiseren de verkiezing inmiddels voor de derde keer.

Tot 30 september konden organisaties hun beste, meest onmisbare vrijwilliger nomineren in een van de volgende categorieën: Sport, Cultuur, Zorg & Welzijn, Onderwijs & Jeugd en Buurt & Omgeving. Vandaag stelt Dagblad070 de genomineerden per categorie aan u voor en via bijgevoegde link kunt u uiteraard ook uw stem uitbrengen. Op het Haagse Helden Award Gala (7 december in ibis hotel Den Haag City Centre) worden de winnaars bekend gemaakt en in de schijnwerpers gezet.

Dit zijn de nominaties in de categorie Onderwijs & Jeugd.

Sabrina Koegler wordt door velen omschreven als een topwijf. Zonder haar zou Buurthuis van de Toekomst De Yp er namelijk heel anders uitzien. Met haar Girls Only-project helpt ze jongedames vertrouwen op te bouwen in zichzelf. Onderwerpen als seksualiteit en drugs worden hierbij niet geschuwd. Daarnaast is zij de drijvende kracht achter de knutselclub voor de kleinere kids én de jaarlijkse buitenspeeldag. Uiteraard, allemaal vrijwillig.

Yusuf Abdi Mohamed is pas zes jaar in Nederland, maar is letterlijk en figuurlijk een schoolvoorbeeld voor velen, en Den Haag mag zich dan ook gelukkig prijzen met hem. Niet alleen ligt zijn boek ‘Asielzoeker in Nederland’ in de schappen, hij staat ook nog eens drie dagen per week klaar om nieuwe vluchtelingen te helpen hun weg te vinden. Bovendien geeft hij minderjarigen huiswerkbegeleiding in onder meer wiskunde, Engels en Nederlands en draaft hij geregeld op als tolk.

Fatima Habibi laat bewoners van nul tot honderd profiteren van haar tomeloze inzet. Zo begeleidt ze kindergroepen bij Stichting Mooi en doet daar tevens de PR. Maar zoals het een echte vrouw betaamt, is Fatima een heuse multi-tasker. Zo zet ze zich ook in voor kwetsbare vrouwen in haar wijk én organiseert ze activiteiten voor ouderen. In Laakhaven is er dan ook niemand die Fatima niet kent!

Hier kunt u stemmen en ziet u de foto’s van alle kandidaten.

Print Friendly, PDF & Email