De nominaties zijn bekend voor de verkiezing van Haagse Helden 2017. Daarmee worden de vrijwilligers van Den Haag – de vaak onzichtbare helden van onze samenleving – op een speciale manier uitgelicht en in het zonnetje gezet. Vaak op de achtergrond zetten zij zich belangeloos in voor anderen. De gemeente, PEP Den Haag en ibis hotel Den Haag City Centre organiseren de verkiezing inmiddels voor de derde keer.

Tot 30 september konden organisaties hun beste, meest onmisbare vrijwilliger nomineren in een van de volgende categorieën: Sport, Cultuur, Zorg & Welzijn, Onderwijs & Jeugd en Buurt & Omgeving. Vandaag stelt Dagblad070 de genomineerden per categorie aan u voor en via bijgevoegde link kunt u uiteraard ook uw stem uitbrengen. Op het Haagse Helden Award Gala (7 december in ibis hotel Den Haag City Centre) worden de winnaars bekend gemaakt en in de schijnwerpers gezet.

Dit zijn de nominaties in de categorie Buurt & Omgeving.

Kwok Keung Tang is al bijna een kwart eeuw vrijwilliger bij stichting De Chinese Brug. Hij is vrijwel dagelijks aanwezig en draait nergens zijn hand voor om. Of het nu gaat om het organiseren van Chinees Nieuwjaar, het schilderen van stoelen, het doen van boodschappen of het maken van een lamp; de 72-jarige duizendpoot staat altijd paraat. Zolang hij zich maar nuttig kan maken.

Wim Post heeft een staat van dienst om u tegen te zeggen. Zo is hij al 21 jaar vrijwilliger bij de bewonersorganisatie Laak Centraal. Zeven jaar geleden heeft hij een heldendaad verricht door de Wijkbus Groot Laak uit het slop te trekken. De 86-jarige Wim staat inmiddels alweer vijf jaar aan het roer van deze, voor veel ouderen, onmisbare busdienst. En hij wil van geen halt weten.

Els de Waard is een ware alleskunner. Bij Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen is zij een vast onderdeel van de kookploeg, maar ze draait haar hand ook niet om voor het doen van boodschappen of het dekken van de tafels voor het wekelijkse drie-gangendiner voor de ouderen in de wijk. Bovendien verzorgt ze met liefde en vol overgave de hapjes en drankjes tijdens de andere activiteiten. Als het om verzorgen gaat, is Els niet te stoppen.

Hier kunt u stemmen en ziet u de foto’s van alle kandidaten.

Print Friendly, PDF & Email