De horeca in Den Haag krijgt ruimere openingstijden, zal meer livemuziek kunnen programmeren en meer dancefeesten mogen organiseren.

Met die aanpassingen wil de gemeente inspelen op de veranderende wensen van het uitgaanspubliek en tegelijk bijdragen aan een levendig uitgaansklimaat. Vanwege het groeiende aantal expats en (internationale) studenten wil Den Haag ‘mee met de tijd’. Bovendien wil de stad zich nog sterker dan voorheen profileren als popstad, zo valt te lezen in de vandaag door wethouder Joris Wijsmuller gepresenteerde popnota, en dat betekent dat er “ook ten aanzien van livemuziek in de horeca passende randvoorwaarden moeten worden gecreëerd.”

Horecazaken in de categorie middelzwaar en zwaar mogen met een zogeheten ‘collectief verlaatje’ vier keer per jaar tot 06.00 uur geopend zijn. Tijdens dit collectief verlaatje geldt ook een verruiming van de geluidsnorm. Deze geldt in de toeristische gebieden (binnenstad, Scheveningen-Bad en Scheveningen-Haven) en dus in de uitgaanskernen tot 01.00 uur. In de overige gebieden tot 23.00 uur. Om het uitgaansleven door het jaar heen met muziek te verlevendigen, is het wenselijk dat horecaondernemers ook op eigen initiatief een aantal keer per jaar een geluidsontheffing kunnen krijgen. In de Horecavisie Den Haag 2016-2019 is een onderzoek hiervoor aangekondigd.

 

Print Friendly, PDF & Email