Het coldcaseteam van de politie Den Haag gaat het publiek een unieke inkijk geven in zijn aanpak en die van het Openbaar Ministerie. Het doet op maandag 20 november op een al even unieke locatie: de Rijswijkse Schouwburg.

Het coldcaseteam doet onderzoek naar onopgeloste moord- en doodslagzaken en andere zeer ernstige misdrijven waar minstens 12 jaar gevangenisstraf op staat. Ook houdt het team zich bezig met langdurig vermiste personen. Een cold case is minstens drie jaar oud, maar regelmatig ook tot tientallen jaren oud.

Tijdens de avond in de Rijswijkse Schouwburg krijgt het publiek te horen en te zien hoe een coldcaseteam te werk gaat en welke kansen maar ook welke beperkingen het hierin tegenkomt; onder meer de mogelijkheden van DNA-onderzoek via afname van wangslijm komen aan bod. De zaak van een man die in 1986 vermist raakte en de daarop volgende zoektocht van zijn familie, loopt als een rode draad door deze avond heen.

Net als bij actuele zaken zijn bij cold cases tips ontzettend belangrijk. “Elk stukje informatie kan ons een stap dichter bij de oplossing van een zaak brengen. Voor nabestaanden kan dit na jarenlange onzekerheid over wat er met hun dierbare is gebeurd, een enorme bevrijding zijn. Daarom is de samenwerking met burgers van essentieel belang,” aldus de politie.

Dit ‘politie-optreden’ is toegankelijk voor inwoners in het gebied van de politie-eenheid Den Haag. Aanmelding dient voor 13 november te gebeuren, via www.politie.nl/politiedenhaagexclusief De Rijswijkse Schouwburg is gevestigd aan Generaal Spoorlaan 10 in Rijswijk, het optreden is van 19.30 tot 22.30 uur.

Print Friendly, PDF & Email