De Haagse samenleving is nog niet helemaal af, dus laten we eens gaan controleren of Haagse cafés niet te veel dartborden hebben hangen… Voor de lachwekkende gevolgen van de Haagse regelzucht is Groep de Mos de aangewezen partij. Horeca-specialist Ralf Sluijs van de lokale politieke partij heeft sterk de indruk dat de gemeente Den Haag veel strenger handhaaft dan andere steden als het gaat om in dit geval cafés met gokkasten; die mogen volgens de wet niet laagdrempelig zijn, en dat zijn ze als er te veel activiteiten zijn, zoals darts, biljarten of sjoelen.

Dartcafés in Den Haag merken nu de consequenties. “Dit is gewoon ondernemertje pesten,” zegt Denish Mathoera van Café de Kroon in de Newtonstraat in weekblad Den Haag Centraal. Ook Marius van der Kleij, eigenaar van dartcafé Goudenregenbar, dat het grootste aantal dartteams in de stad huisvest, inclusief Raymond van Barneveld, zegt in hetzelfde artikel: “Ik moet door deze regel van vijf naar drie dartbanen waardoor ik een groot aantal dartteams moet teleurstellen.”

“Welk probleem lossen we hier in hemelsnaam mee op?” vraagt Sluijs zich af. “Den Haag heeft in Van Barneveld de grootste ambassadeur van de sport. En dan zeggen onze Haagse handhavers dat je niet meer dan drie borden op mag hangen. Het is de waanzin ten top.”

Het raadslid heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur. “Je wel ongelimiteerd volgieten aan de bar, maar geen spelletje mogen spelen gaat er bij mij niet in. Groep de Mos wil dat de handhaving op deze onzinnige regel direct stopt.”

(wel een baco, geen darts? foto: ANP)

Print Friendly, PDF & Email