Het gastronomische evenement Goût de France/Good France is een wereldwijde viering van de Franse keuken. Chef-koks over de hele wereld serveren elk jaar op de eerste dag van de lente (woensdag 21 maart) een ‘diner à la française’. Dit evenement, dat in 150 landen wordt georganiseerd, draagt bij aan de bloei van de Franse keuken op alle vijf de continenten. In Nederland doen er (slechts) 20 restaurants mee, waaronder de Haagse restaurants De Tapperij en Publique.

Chef-kok Hans Richel van Restaurant de Tapperij: “De klassieke Franse keuken is altijd een leidraad geweest, niet alleen de eigengemaakte sauzen en soepen maar ook de kooktechnieken.” En chef-kok Mark van Bemmel van Restaurant Publique: “De Franse keuken is voor mij altijd een basis om verder mee te innoveren met smaken en bereidingen.”

Beide Haagse restaurants hebben een speciaal menu samengesteld om de Franse keuken op de eerste lentedag, woensdag, te vieren.

(chef-kok Hans Richel van De Tapperij; foto Casper van Dort)

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel