Barney tegen Mighty Mike; het klinkt als een serie van twee striphelden. Maar het zijn de mannen voor wie een groot deel van ons land vanavond op tv aanschuift bij RTL7. Dan staan de 50-jarige Hagenaar die het darts in Nederland groot maakte, en de 28-jarige Brabander die de op één na succesvolste darter ter wereld ooit is, tegenover elkaar in de kwartfinales van het wereldkampioenschap darts in Alexandra Palace in Londen.

Het titanengevecht tussen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen begint om 20.15 uur Nederlandse tijd en zal rechtstreeks door RTL7 worden uitgezonden. Ondanks vijf wereldtitels geldt Van Barneveld als de underdog tegen regerend wereldkampioen Van Gerwen.

De Brabander ziet zichzelf als de betere darter van de twee, zo liet hij vandaag in het AD optekenen. Maar zijn Haagse tegenstander weet dat het in darts toch vooral op psychologie aankomt en die heeft inmiddels dan ook een nieuwe begeleider, de Haagse zanger Jerry van Vianen. “Hij voelde een klik,” aldus Van Vianen in het AD. “En hij vroeg me of ik hem bij wilde staan. Te beginnen met het WK. Ik was geboekt voor een concert op Tweede Kerstdag; dat heb ik afgezegd. De opdrachtgever had er gelukkig begrip voor.” Vanavond zullen we zien of dat heeft geholpen… (en als u wilt weten hoe die Jerry van Vianen eigenlijk zingt, bekijk dan de video hieronder).

De tweede kwartfinale van de avondsessie vanavond in Londen gaat tussen Gary Anderson en Phil Taylor, de succesvolste darter ter wereld ooit.

Print Friendly, PDF & Email