De Reinier Haga Groep (RHG) opent vandaag de deuren van een multidisciplinair centrum gespecialiseerd in prostaatkankerzorg. Binnen dit centrum werken alle betrokken specialismen van het Reinier de Graaf ziekenhuis, het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis samen in één team, één ruimte en vanuit één locatie.

“Deze krachtenbundeling leidt tot de beste medische zorg.  Zo bieden we prostaatkankerpatiënten de beste behandeling met oog voor kwaliteit van het leven,” vertelt Martin van Rijn, bestuursvoorzitter van de RHG. De snel-diagnostiek die het centrum biedt is uniek in Nederland, aldus RHG. “Nieuwe patiënten kunnen binnen twee dagen voor een afspraak en snel-diagnostiek bij ons terecht. Hiermee voorkomen we onnodige bezoeken aan het ziekenhuis en onnodige onzekerheid en weet de patiënt binnen een week waar hij aan toe is.”

Centralisatie van het aantal operaties leidt tot betere resultaten, is de ervaring van de groep. “Hierdoor is de kans op complicaties zoals incontinentie en potentiestoornissen is aanzienlijk kleiner.” Daarom willen de ProstaatKankerStichting (PKS) en zorgverzekeraars dat diagnostiek, behandeling en nazorg van prostaatkanker alleen nog worden uitgevoerd door multidisciplinaire teams waarin alle betrokken professionals zijn gespecialiseerd in prostaatkanker. “De RHG gaat nog een stap verder met de opening van een gespecialiseerd centrum op één locatie in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, waar alle disciplines aanwezig zijn om elke dag voor prostaatkankerpatiënten te zorgen.”

Het centrum is toegankelijk voor alle mannen na doorverwijzing van hun huisarts. HagaZiekenhuis (Den Haag), Reinier de Graaf (Delft en Voorburg) en LangeLand Ziekenhuis (Zoetermeer) zijn bestuurlijk gefuseerd in de Reinier Haga Groep, de grootste niet-academische ziekenhuisgroep van Nederland en actief in een verzorgingsgebied van ruim 750.000 mensen met ruim 7.500 medewerkers, 550 medisch specialisten en 200 arts-assistenten in opleiding.

Print Friendly, PDF & Email