Opnieuw is een inwoner van Den Haag slachtoffer geworden van babbeltrucs. Deze keer gaat het om een 31-jarige vrouw in de wijk Leyenburg. De oplichters gingen hierbij heel gewiekst te werk met een babbeltruc die Dagblad070 nog niet eerder is tegengekomen in de waarschuwingen van de politie.

Tegen het einde van de middag stonden er twee mannen voor de deur van de 31-jarige vrouw in Leyenburg. Zij deden zich voor als medewerkers van een energiebedrijf. Ze vertelden dat zij een melding hadden gekregen van een mogelijk gaslek. Hiervoor moesten ze even wat controles uitvoeren in de woning. De vrouw ging er vanuit dat alles in orde was, aangezien de mannen gekleed waren in kleding van het betreffende energiebedrijf, en zij liet de mannen binnen.

Nadat de mannen enige tijd bezig waren in de woning, vertelde één van hen dat de vrouw in aanmerking zou komen voor een onkostenvergoeding. Vanaf zijn tablet stuurde hij de vrouw een e-mail waarin zij enkele persoonsgegevens moest invullen. Vervolgens vroeg de man om haar rekeningnummer te verifiëren door €0,01 over te maken. Nadat het geld was overgemaakt vertelde de mannen dat zij net waren gebeld door het energiebedrijf. Ze zouden bij het verkeerde adres staan. Meteen verlieten de mannen de woning.

Niet veel later kwam de vrouw erachter dat er een groot geld bedrag van haar rekening was afgeschreven. De mannen hadden op één of andere manier het programma “Teamview” op de laptop van de vrouw geïnstalleerd. Met deze software is het mogelijk om live mee te kijken op iemand zijn computerscherm. Mogelijk zijn er zodoende persoonlijke gegevens achterhaald.

Print Friendly, PDF & Email