Snack Vis Kiosk (Nassauplein) en Vishandel Rick Buijs (Zuiderparklaan) hebben de prijsvraag Haagse Kiosken gewonnen. Tijdens de tijdelijke tentoonstelling Haagse Kiosken heeft wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte) de winnaars bekendgemaakt. Ada’s Kiosk (Erasmusweg) won een aanmoedigingsprijs van 10.000 euro.

Met deze prijsvraag wil de gemeente aantrekkelijke kiosken stimuleren. Het is echter niet de bedoeling dat het winnende ontwerp de verplichte standaardkiosk wordt voor heel Den Haag; wat dat betreft streven raad en college diversiteit in het straatbeeld na.

Boudewijn Revis: “We omarmen kiosken in Den Haag, omdat ze bijdragen aan een divers straatbeeld, ze dienen als ontmoetingsplekken en zorgen voor veel levendigheid. Door fraaie nieuwe kiosken neemt de aantrekkelijkheid van de buitenruimte toe. Dan krijg je een prettig winkelgebied waar mensen graag komen. Juist dat is weer goed voor een bloeiende economie en bovendien beleven bewoners veel plezier aan de omgeving.”

De winnaars zijn gekozen door een onafhankelijke vak- en publieksjury. Beide kiosken hebben 25.000 euro gewonnen. Voorwaarde is dat de winnaars het bedrag aan het ontwikkelen van de kiosk besteden.

De winnaars van de prijsvraag Haagse Kiosken samen met wethouder Boudewijn Revis. (foto: Valerie Kuypers)

 

 

Print Friendly, PDF & Email