Een groep Haagse D66’ers heeft ervaren hoe het is om in een rolstoel door de stad te gaan. In het Zeeheldenkwartier werd een zogenoemde ervaringstour gemaakt. De ronde door de straten van Zeehelden bleek al snel een heus parcours vol obstakels van schuine stoepen, verkeerd geparkeerde voertuigen en drempels.

D66-lijsttrekker Robert van Asten deed in een rolstoel mee aan de tour. “Door deze tour te maken in een rolstoel, wordt echt goed duidelijk waar de pijnpunten zitten. Het maakt mij heel duidelijk dat de gemeente moet zorgen voor voldoende brede voetpaden en goed toegankelijk openbaar vervoer,” aldus Van Asten.

Ook de nummer vier van de D66-kandidatenlijst, Marieke van Doorn, deed mee aan de tour. Zij is zelf moeder van een gehandicapte zoon en weet als geen ander waar de knelpunten zitten in haar wijk. “Als ik met mijn zoontje op pad ben in Zeehelden, blijkt telkens dat de kruising Elandstraat met de Zoutmanstraat een groot probleem is. Daar lukt het haast niet om met een rolstoel over te steken door het gebrek aan ruimte en schuine afritten van de stoep. Maar helaas zijn er over de hele stad verspreid van dit soort punten die snel om aandacht vragen.”

D66 vindt dat iedereen mee moet kunnen doen in Den Haag en heeft toegankelijkheid hoog op de agenda staan. “Het is schrijnend als iemand niet vrij in deze stad kan bewegen. De ervaringstour laat mij duidelijk zien dat er werk aan de winkel is. Ik zal me hard maken voor verbeteringen,” benadrukt Van Asten.

Lijsttrekker Robert van Asten (rechts) van D66: “Ik zal mij hard maken voor verbeteringen.” (foto’s: D66 Den Haag)

Print Friendly, PDF & Email