Zodra het Mondriaan-jaar in Den Haag erop zit en de gele, blauwe en rode platforms uit het water gaan, wordt aan de boorden van de Hofvijfer waarschijnlijk meteen met de aanleg van een stadsstrand begonnen. Nog gekker is het idee om dan het Torentje van minister-president Mark Rutte door middel van een waterglijbaan met dat nieuwe stadsstrand te verbinden. Heel erg realistisch lijkt die glijbaan overigens niet, maar duidelijk is in elk geval wel dat de verbeelding terug is in Den Haag en dat het nieuwe jaarthema van de stad voor 2018, ‘Feest aan Zee. 200 jaar badplaats’, tal van mensen inspireert tot wilde plannen.

Het stadsthema voor het nieuwe jaar zoals dat enkele maanden geleden werd onthuld door wethouder Karsten Klein, is inmiddels namelijk ook geadopteerd door het Ondernemersgala 2018; zo werd bekendgemaakt tijdens de besloten kick-off van het gala in strandclub WIJ. Klein was ook hierbij aanwezig en wees in zijn soepele speech op de historische band tussen Scheveningen en Den Haag en het feit dat beide nooit zonder elkaar hebben gekund in de afgelopen 200 jaar. Het jaar 1818 geldt in de geschiedschrijving als het startjaar van Scheveningen als badplaats. Toen opende reder Jacob Pronk Nz. het eerste badhuis: een houten gebouwtje met een wachtkamer en vier badkamertjes met uitzicht op zee.

“Een strand in de Hofvijver, waarom niet?” Marjolein de Jong, voorzitter van de Stichting Ondernemersgala, ziet dat in elk geval wel zitten. Tijdens de kick-off vertelde zij dat het inmiddels storm loopt met reserveringen voor de dertiende editie van het Ondernemersgala op zaterdag 24 maart 2018. Tal van Haagse bedrijven hebben inmiddels een tafel gereserveerd à raison van 4500 euro (10 personen) en 5400 euro (12 personen). De opbrengst van het gala zal deze keer gaan naar Unicef (onderwijs in Syrië) en de foundation van Linda de Mol, die een aantal minder bedeelde gezinnen in Den Haag in de maand december zal voorzien van een cadeaucheque van 650 euro, te besteden in bekende winkelketens.

De opbrengst van het allereerste gala in 2006 bedroeg ruim 120.000 euro, dit jaar was de opbrengst 154.000 euro. Het record staat nog altijd op naam van de editie 2009 (260.000 euro).

Het diner zal tijdens het Ondernemersgala 2018 in samenwerking met Sligro worden verzorgd door lokale topkoks van restaurants Cottontree Mer, het Kurhaus, strandclub WIJ, Classique van het ROC Mondriaan en Waterproef. Het tafelwater komt uiteraard van duin- en drinkwaterbedrijf Dunea, een van de sponsors.

Op geheel eigen wijze slaat wethouder Karsten Klein de datum van 24 maart 2018 in zijn geheugen op, gadegeslagen door presentatrice Nicolette Krul en stichtingsvoorzitter Marjolein de Jong (foto: Richard Mulder)

 

Print Friendly, PDF & Email