Met oliebollen en warme chocolademelk en op de klanken van het Dickens-kerstkoor is het Kerkplein in hartje Den Haag weer in gebruik genomen. Dat gebeurde in bijzijn van ondernemers, bewoners en wethouder Boudewijn Revis (buitenruimte).

Het Kerkplein heeft een ware metamorfose ondergaan: de bestrating is volledig vernieuwd, er zijn nieuwe bomen geplaatst, en er is meer bruikbare ruimte voor markten en evenementen.

Boudewijn Revis: “Het plein zag er vroeger verloederd uit. Dames bleven vastzitten met hun hoge hakken tussen de hobbelige keitjes en fietsers gleden daarover ook wel eens uit. Maar samen met de ondernemers en bewoners rondom het plein hebben we er nu een prachtige plek van gemaakt. Het plein heeft nu een gastvrije uitstraling, meer groen en gezellige terrassen. De binnenstad heeft er weer een parel bij.”

Het Kerkplein, de Riviervismarkt en Rond de Grote Kerk vormen samen één van de oudste en meest monumentale pleinen van Den Haag. Het plein is vooral een knooppunt van looproutes voor omliggende winkelstraten zoals het Noordeinde, Schoolstraat en Prinsestraat.

Wethouder Boudewijn Revis trakteert alle werklieden op oliebollen als dank voor het keiharde werken waardoor het monumentale Kerkplein voor de Kerst kon worden opgeleverd. (foto: Arnaud Roelofsz)

 

Print Friendly, PDF & Email