De Haagse Stadspartij heeft vandaag een prachtige, interactieve kaart van Den Haag gepresenteerd. Daarop toont de partij heel concreet 22 gedurfde plannen op het gebied van het verdichten én vergroenen van de stad. Beide zijn volgens HSP heel goed tegelijk mogelijk.

De moderne kaart, die heel helder de partij-keuzes inzichtelijk maakt, is vervaardigd door Barend Jansen, de nummer 7 op de kieslijst van de Haagse Stadspartij en in het dagelijks leven data-vertaler en beleidsmaker bij Provincie Zuid-Holland, bureau monitoring en verkenning. “Bij deze verkiezingen lopen de verkiezingsprogramma’s van de meeste partijen over van het groen. Maar geen van de partijen heeft een idee hoe ze die groene ambitie kunnen waarmaken, als ze dat al echt willen. Wij geven wél invulling aan die ambitie. Met onze ideeën voor de stad laten we zien hoe meer ruimte voor bomen en groen, samen kan gaan met betere verkeersdoorstroming, meer ruimte voor woningen en meer groene plekken met echt rust en stilte in de stad; bijvoorbeeld door invoering van eenrichtingsverkeer, verwijderen van overtollig asfalt en afschermen van parken met bebouwing,” aldus Barend Jansen.

In totaal komen 22 plannen op de kaart aan bod: zoals de uitbreiding van de Paleistuin, woningbouw op een deel van de bermpartijen aan de Hofzichtlaan en aan de Escamplaan, het halveren van de stenen vlakte op Plein 1813, en het gedeeltelijk afsluiten van de sluiproute via de Nieboerweg. U kunt alle plannen zelf bekijken op HSP’s interactieve kaart.

Print Friendly, PDF & Email