Het gebeurt zelden dat een (linkse) politieke partij zich zorgen maakt om horeca-ondernemers die moeten stoppen. Maar met muziekcafé Lokaal Vredebreuk ligt dat anders… De Haagse Stadspartij stelt te zijn geschrokken van de sluiting van het legendarische poppodium in de Papestraat per 23 december aanstaande. De gelegenheid ontbeert een nooduitgang en zou niet (meer) aan de brandveiligheidseisen voldoen.

Raadslid Peter Bos van HSP vindt dat vreemd. “Lokaal Vredebreuk bestaat al dertig jaar en nooit eerder is er sprake geweest van een onveilige situatie of problemen op het gebied van brandveiligheid. En als er problemen zijn, dan moeten die kunnen worden opgelost. Lokaal is een begrip in de stad. Het podium is een belangrijk onderdeel van de Haagse pop-infrastructuur. We moeten er alles aan doen om dat te behouden.”

Bos heeft het college van B en W inmiddels schriftelijk om opheldering gevraagd. Of dat sluiting kan voorkomen, is twijfelachtig. Het muziekcafé heeft voor 23 december al een ‘emotionele allerlaatste avond’ gepland met optredens van Spring Tide, Mutt Dog County en Crescent.

Mutt Dog County – een van de bands op de “emotionele allerlaatste avond” van Lokaal Vredebreuk aan de Papestraat. (foto van de Facebook-pagina van de band)

Print Friendly, PDF & Email