Als u te horen heeft gekregen dat u, of iemand dicht bij u, kanker heeft, komt er een hoop op u af: vragen, zorgen, twijfels en praktische problemen. Als het gaat om uw medische behandeling, kunt u terecht bij uw medisch specialist. Maar kanker is niet alleen een medisch verhaal. Het heeft ingrijpende gevolgen voor uw leven en dat van uw naasten.

Het nieuwe Informatieplein Oncologie van Haaglanden Medisch Centrum biedt daarbij ondersteuning. Het informatieplein is inmiddels feestelijk geopend door Renée Barge, lid van de raad van bestuur van HMC, en gevestigd op de begane grond in HMC Antoniushove, naast de apotheek, aan de Burgemeester Banninglaan 1 in Leidschendam. Het is elke werkdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur, en op donderdag tot 20.00 uur.

Het Informatieplein Oncologie verwelkomt naast patiënten ook mensen uit hun omgeving, zoals familieleden, werkgevers en buren. Waar de behandeling plaatsvindt, is daarbij niet van belang. Medewerkers van het Informatieplein Oncologie helpen de bezoekers om helder te krijgen waar zij behoefte aan hebben, verwijzen naar gespecialiseerde zorgverleners buiten het ziekenhuis en organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten. Het team bestaat uit coördinator Rigtje Smid, Emmely Schalkers en Tamara Macquiné (beiden secretariaat en gastvrouw).

Een goed gesprek met nuttige niet-medische informatie: dat beoogt het nieuwe Informatieplein Oncologie van HMC, omdat kanker nu eenmaal niet alleen een medisch verhaal is.

Print Friendly, PDF & Email