Ingevroren ijsvogel naast geroosterde Haagse reiger

Ingevroren ijsvogel naast geroosterde Haagse reiger

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam heeft een voorliefde voor morbide taferelen. Adopteerde het recent nog de eenzame poten van een reiger die door een dakloze Rus in het Haagse Bos was geroosterd en verorberd, nu krijgt ook een ijsvogel die bevroren zit in het ijs, een plaats in het Rotterdamse museum. Directeur Kees Moeliker noemt de “ijsvogel-in-ijs” op Twitter een prachtaanwinst. Kinderen vonden de vogel tijdens de afgelopen vorstperiode onder het ijs van een bevroren sloot in Oostzaan. Foto’s van het dode dier gingen de wereld over.

Het Natuurhistorisch Museum heeft al een uitgebreide collectie van “dode dieren met een verhaal”, zoals de zogenoemde Dominomus die werd afgeschoten omdat hij een recordpoging met dominosteentjes in gevaar bracht, de Traumameeuw die aan zijn einde kwam door een botsing met een traumahelikopter en de ‘McFlurry-egel’ die met zijn kop vast was blijven zitten in een ijsbakje van McDonalds.

Hoe het museum het ijsblok gaat exposeren is nog onduidelijk. Het museum was dinsdagavond niet bereikbaar voor een nadere toelichting. NRC was bij de overhandiging van het ijsblok met de ijsvogel erin, dat in de tussentijd in de diepvries van de familie uit Oostzaan heeft gelegen. De dertienjarige jongen die het dier samen met zijn vader uit de sloot zaagde, heeft als dank een Playstation gekregen.

(bron: ANP; stockfoto)

Print Friendly, PDF & Email

Share This