Naar de oorzaak van de enorme brand aan de Newtonstraat en Beeklaan in het Haagse Regentessekwartier blijft het voorlopig gissen. Volgens de politie is het instortingsgevaar van de getroffen panden te groot om langdurig binnen te kunnen zijn. Daardoor kan er geen forensisch onderzoek naar de brand plaatsvinden.

Omwonenden zeggen in de Telegraaf aanwijzingen te hebben dat vuurwerk de boosdoener is. Zij zouden harde knallen hebben gehoord, voordat de vuurzee ontstond. De politie heeft hier vooralsnog geen aanwijzingen voor, mede doordat nog geen gedegen onderzoek kon worden gedaan.

Tijdens de brand in de nacht van maandag op dinsdag moesten 25 woningen worden ontruimd. Tussen de vijftig en zestig bewoners kwamen daardoor op straat te staan. De bewoners werden opgevangen in twee horecazaken, koffiehuis The Peace en Agora Lounge. Bij de brand vielen geen gewonden. De brand werd bestreden door brandweereenheden uit onder meer Den Haag, Gouda, Zoetermeer, De Lier, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, Pijnacker-Nootdorp, Leidschenveen.

Print Friendly, PDF & Email